Misleiding van de km en teller


Het is u inmiddels wel duidelijk dat het gebruik van een kilometerstand teller registratie geen garantie is dat deze van auto's ook klopt. Het kan juist eerder misleiding veroorzaken. Doordat een check een positieve uitkomst geeft terwijl een km stand niet klopt. Maar over het algemeen is het toch verstandig om een controle uit te voeren omdat het u in de meeste gevallen zeker helpt om te zien of het allemaal in orde is. Nederland is een goed ontwikkeld land en de ontwikkelingen blijven door gaan, dus mischien is er in de toekomst wel een manier om de kilometerstand mondiaal bij te houden. middels een live verbinding die via internet periodiek doorgeeft wat de kilometerstand is. Als dit elke dag zou worden doorgegeven kan er een duidelijk profiel worden opgebouwd van elk voertuig, dat gekoppeld is aan het chassis nummer. Inmiddels is internet overal in de wereld beschikbaar en zou het systeem mondiaal kunnen worden toegepast. Dit lost eigenlijk alle huidige gaten in het systeem op. Want dan zal de kmteller van geimporteerde of geexporteerde auto's gewoon inzichtelijk blijven en de kmstand nog steeds periodiek worden doorgegeven.
Het systeem zou gebruik kunnen maken van een internet verbinding die beveiligt is zodat er allen gecommuniceerd kan worden met 1 server, zodat er geen misbruik kan worden gemaakt van de internet verbinding. En met een dagelijkse update is manipulatie hiervan moeilijker. Maar de mens zou de mens niet zijn als er niet weer iets op word gevonden maar het word in ieder geval een stuk moeilijker.

 

De km van een voertuig

Een km van een auto refereert naar de kilometerstand, in advertenties op autosites wordt deze afkorting vaak gebruikt om de advertentie overzichtelijker en makkelijk leesbaar te maken. De km van een auto of ander voertuig is een van de belangrijkste punten als het gaat om de waarde berekening van een voertuig, het komt dus vaak voor dat de deze wordt terug gedraait door bedrijven of particulieren die daarmee de waarde van een auto omhoog willen schroeven. Gelukkig bestaat er een kmcheck waarmee na is te gaan of er met de kilometerstand gesjoemeld is.
Toch blijven er uitzonderingen bestaan waardoor het toch nog mogelijk is dat een auto een valse kilometerstand heeft.
Deze worden hier uitgelicht zodat u rekening kan houden met de mogelijkheid dat de kilometerstand niet klopt als u een dergelijke auto tegenkomt in deze situaties.
1. De auto is recent ingevoerd uit een ander land.
Wanneer een auto uit een ander land wordt ingevoerd kan er bij Nederlandse instanties niet worden nagegaan of deze kilometerstand klopt. U zou dan moeten achterhalen uit welk land de auto is ingevoerd en in dat land een km check moeten uitvoeren. U heeft daar meestal niet het oude kenteken voor nodig omdat in de meeste landen de km wordt bijgehouden middels het chassis nummer van een auto. Dit is bijvoorbeeld zo in landen zoals Belgie en Duitsland.
Als u dit echter nalaat en u in Nederland een controle doet op de km teller dan kunt u een valse positieve uitkomst krijgen omdat de kilometerstand niet accuraat is bijgehouden door de bedrijven die deze taak op zich nemen.

2. De auto is nooit onderhouden bij een officiele garage.
Om te begrijpen wat een garage te maken heeft met de kilometerstand die wordt geregistreerd moet het u eerst duidelijk worden dat de officiele garages in Nederland verplicht worden om bij elke beurt de km-stand door te geven aan de daarvoor aangewezen bedrijven. Dus als men een auto zelf onderhoud of dit laat doen door iemand die dit er na zijn gewone baantje als monteur er bij doet dan wordt deze kilometerstand dus nooit door gegeven. Met als resultaat dat deze niet is geregistreerd. Als de eigenaar wil kan hij de km teller periodiek terug laten draaien en bijvoorbeeld 1 op de 5 keren een onderhoudje laten plegen bij een officiele dealer. Op die manier stijgt de kilometerstand heel langzaam, en zal er ook een positieve uitkomst komen als deze wordt gecontroleerd. U kunt zichzelf beschermen tegen deze ( niet veel voorkomende ) vorm van kilometerstand fraude door alleen auto's te kopen met onderhouds boekjes en / of facturen waarop staat dat deze elke beurt is geweest bij een officiele garage.

De km teller

De km teller heeft dus wel voordelen zoals het kunnen nagaan van de juistheid ervan, maar de nadelen zijn dus dat er toch altijd manieren blijven om dit te manipuleren. Als u altijd oplet bij de aankoop van een auto en u zorgt dat u de verkoper vertrouwd dan kunt u de kans toch minimaliseren dat u een kat in de zak koopt. blijf dus altijd opletten, maar als u toch zeker wilt zijn van een goede auto dan kunt u het beste alleen bij dealer bedrijven kopen. Helemaal zeker ben je pas als je een nieuwe auto koopt. Deze zijn al voor een heel laag bedrag te krijgen, dankzij een aantal nieuwe voordeel regels die recent zijn gemaakt. kijk op goedkoopsteauto.eu voor de goedkoopste auto's vanaf 6000 euro!

Doe de Schade check

kkk

 

Via de bovenstaande check kunt u ook controleren of de auto naast een juiste km teller ook een juiste schade historie heeft. Dit maakt de kans groter dat de auto die u koopt gewoon in oder is en u een goede kwaliteit voertuig aanschaft.
De check wordt beheerd door autoverleden die deze informatie van verschillende bronnen verzameld en op de website inzichtelijk maakt voor hun bezoekers.

 

©2011 Kilometerstandcheck.nl Contact / Disclaimer / links / 1 / home