Waarom een kilometerteller check


Wat door een mens wordt gemaakt kan door een ander mens worden gekopieerd, veranderd of worden vernietigd. Met de hoge autoprijzen van de moderne tijd zoeken mensen altijd manieren waarop ze meer geld kunnen verdienen. En omdat een kilometerstand zo bepalend is voor de waarde van een auto is deze heel vatbaar voor misbruik. Een auto die nog maar enkele jaren oud is met een lage kilometerstand is veel meer waard dan een zelfde auto met een hogere kilometerstand. Het verschil is veel groter dan veel mensen zich realiseren. en kan om tienduizende euro's gaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kilometerteller vaak word teruggedraaid. Mocht u een auto gaan kopen is het dus altijd belangrijk dat u nagaat dat deze auto een echte kilometerstand heeft. En hoewel geimporteerde auto's soms goedkoper kunnen zijn is het vaak niet te achterhalen of er is gesjoemeld met de kilometer teller. Blijf dus op uw hoede en neem nooit overhaaste beslissingen als het gaat om een auto kopen.

 

Wat is een kilometerteller en waar een kilometer teller voor gebruikt

Elke auto heeft er een, kilometerteller. Maar waarom zijn onze autos er mee uitgerust en waar dienen ze voor?
Eigenlijk is het allemaal heel logies, toen na een aantal jaar de automobiel steeds goedkoper werd en deze door steeds meer mensen werd gekocht werd het duidelijk dat er regels moesten worden opgestelt zodat er orde kwam in de chaos. Vroeger hoefde men geen rijbewijs te hebben, je legde gewoon wat geld neer en je kreeg een auto mee. Er waren geen snelheids beperkingen, eigenlijk het enigste wat wel geregeld was dat waren enkele voorangs regels. Al snel werd er duidelijk dat er wat gedaan moest worden aan de snelheids duivels. Het is mens eigen om te gebruiken wat hij tot zijn geschikking heeft en autos die steeds sneller konden zorgden er ook voor dat er steeds meer ongelukken gebeurde. Er werden snelheids regels opgesteld en er was dus een tool in een auto nodig waarmee de bestuurder snelheid kon aflezen. Een kilometerteller was geboren. De eerste kilometertellers telde nog geen kilometers, deze gaven alleen aan hoeveel kilometer per uur er werd gereden. Pas jaren later kwam de noodzaak om ook een teller te maken voor de kilometers.De ontwikkeling van de mens gaat samen met wat er om hem heen gebeurd, van het een komt het ander.
Zo dus ook met de kilometer teller, die pas werd uitgevonden nadat daar behoefde aan kwam. Maar waar kwam deze behoefde vandaan? De eerste auto's die door het grote publiek werden gekocht waren van redelijk goede kwaliteit. En men kocht eigenlijk een auto met de gedachte dat men die de rest van hun leven zou blijven bezitten. Dat is een hele andere gedachte dan we tegenwoordig hebben. Er kwamen in die tijd toch steeds meer mensen die na 10 jaar toch een andere nieuwe auto gingen aanschaffen en hun oude autos verkochten. Maar hoe kon je aantonen of een auto veel of weinig was gebruikt? Nadat er een aantal mensen een auto had gekocht die eigenlijk versleten was, kwam de noodzaak om te weten hoeveel kilometers een auto al had afgelegd. Met een kilometerteller kon je bijhouden hoeveel kilometers ene bepaald merk of type auto mee kon gaan. en zou het duidelijk worden wanneer er een service beurt moest plaats vinden. Er kwam al snel een kilometer teller op de markt die dit vraagstuk zou oplossen.

kilometer teller en het misbruik.

In de moderne wereld is een kilometerteller niet meer weg te denken uit een auto, we vertrouwen er op zodat we kunnen zien hoe veel kilometer we hebben afgelegd voor ons werk zodat we een kilometervergoeding kunnen delcareren. En in veel auto's staat in de computer geprogrameerd dat er om de zoveel kilometer een bericht komt boven de teller waardoor wij weten dat de auto aan een onderhoudsbeurt toe is. Een van de belangrijkste punten voor het bepalen van da waarde van een auto is ook weer de kilometer teller. En niet allen omdat deze aangeeft hoeveel een auto heeft gereden, maar ook in het service boekje kunnen wij zien of een auto optijd al zijn beurten heeft gehad. Zo is een kilometerteller of 2 punten belangrijk voor de waarde van een auto.

Doe de Schade check

kkk

 

Er zijn verschillende type kilometertellers op de markt, er zijn de analoge en de digitale.
In de jaren tachtig kwamen de digitale kilometer tellers op de markt, samen met de ontwikkeling van de digitale horloges en de andere digitale hype. Het was stoer en modern om een digitale kilometer teller in je auto te hebben. Maar met de eerste modellen waren toch wel wat dingen mis en daarom kregen veel type auto's na verkoop van tijd toch weer een analoge kilometer teller.
Een voorbeeld hiervan is de opel kadet, die een sport uitvoering had met een digitale kilometerteller, maar die na enkele jaren toch weer een analoge teller is gaan gebruiken.

 

©2011 Kilometerstandcheck.nl Contact / Disclaimer / links / 1 / home