De kilometer en miles


Een kilometer is 0.6 miles een mile is dus een stuk van 40% groter. Online zijn er verschillende calculators waarbij je dit snel kunt doen.
Je kunt ook zelf een rekenmachine pakken en de kilometers omrekenen. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel miles 6 kilometer is dan maak je de volgende berekening.
6 x o.6 = 3,6miles
andersom als je wilt weten hoeveel kilometer 6 miles is dan doe je.
6 x 1.6 = 9,6km
Dit is en globale berekening en niet erg accuraat omdat er nog een aantal cijfers achter de commas staan.
Het werkelijke verschil in grote is:
1 mile = 1.609344
1 kilometer = 0.6213711

 

Een kilometer omrekenen

Als je een kilometer wilt omrekenen naar een andere maat of wilt weten uit hoeveel andere delen een kilometer bestaat dan zijn er online een aantal mogenlijkheden om dit automatisch te doen. Maar als u wilt weten hoe dit in elkaar zit en hoe deze berekeningen worden gedaan dan hebben wij op deze pagina een overzicht voor u waarin wij uitleggen hoe dit in elkaar zit.


Om makkelijk te beginnen laten we dan starten met uit hoeveel meters een kilometer bestaat. Dit aantal is 1000 meter, men zegt dat een volwassen mens die ruimen stappen maakt ongeveer stappen maakt van een meter, dus na duizend stappen heb je een kilometer afgelegd. Maar uit hoeveel decimeter bestaat een kilometer dan? het antwoord hierop is 10.0000 omdat een meter uit tien decimeter bestaat. Verder is het wel leuk om te weten dat een kilometer uit 100.000 cm bestaat dat zijn er dus een heleboel.
Mensen gebruiken kilometers om lange afstanden te meten. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een afstand tussen 2 punten te meten of om de grote van een object op te meten. Een object van enkele kilometers is heel erg groot dus we praten dan ook vaak om objecten zoals bergen. Een berg in een skigebied is bijvoorbeeld 2 kilometer hoog. Ook worden vaak kabels of bruggen gemeten in kilometers. Voor dit soort objecten is een kilometer dus handig.

Waarom is een kilometer uitgevonden

Toen de mens nog in kleine dorpjes leefde in kleine gemeenschappen, was er geen kilometer nodig. Mensen liepen nooit ver van het dorp en men sprak toen over afstanden in tijd. Een dorp in de buurt was dan 1 dag lopen, of een ochtend met een paard met wagen. Namate de mens zich steeds verder ontwikkelde kwam er toch behoefde aan een accurate maat waarmee afstanden konden worden gemeten of berekend. Toen is de kilometer uitgevonden.

De kilometer is nu niet meer uit de moderne maatschappij te halen, het word gebruikt in allerlei vlakken van de maatschappij van auto's en wegebouw tot aan diepte metingen in de zee. Ook bij kilometer check maken wij gebruik van de kilometers die een auto heeft gereden zodat mensen kunnen zien of de kilometers kloppen en men dus waar krijgt voor hun geld.

Doe de Schade check

kkk

 

Er is een cuncurent van de kilometer en dat is een amerikaanse maat de mile, waarom er 2 verschillende maten zijn ontstaan is omdat er vroeger minder communicatie mogelijk was tussen landen. Mensen leefde veel geisoleerder en veel mensen kwamen hun hele leven niet eens uit hun eigen dorp. Omdat landen ook vaak in oorlog verkeerde ontwikkelde maatschappijen zich vaak langs elkaar heen en apart van elkaar. Op die manier is het niet verwonderlijk dat er bij behoefte aan een zelfde grote maat een 2 dergelijke maten zijn bedacht.

 

©2011 Kilometerstandcheck.nl Contact / Disclaimer / links / 1 / home